Vendegeim_hu_blogcikk_etlap

3 ingyenes alkalmazás, ami segít az étlap megtervezésében

Posted by

Az étlap olyan megjelenés, ami már önmagában is rengeteg dolgot elárul egy vendéglőről. És ha eddig azt gondoltad volna, hogy csak az a fontos, hogy mi szerepel a menün, itt az ideje annak, hogy ezt átértékeld!

Az első benyomás ugyanis rendkívül fontos, és egy vendég már sokszor akkor eldönti, hogy szimpatikus-e számára egy étterem, ha ránéz annak az étlapjára.

Éppen ezért most mutatunk neked 3 olyan alkalmazást, amelyek segítségével akkor is mutatós menüt állíthatsz össze, ha nem rendelkezel különösebb grafikai tudással, és nem feltétlenül szeretnél tízezreket fizetni egy profinak a tervezésért!

Canva: A legegyszerűbb megoldás, ha mutatós étlapra van szükséged

A Canva egy online platform, amely különféle sablonok segítségével teszi lehetővé azt, hogy akár néhány kattintással is ízléses étlapot tervezhess.

Ehhez elég a Canva.com oldalon létrehoznod egy saját fiókot, ami lehetővé teszi azt, hogy az applikáció minden funkciójához díjmentesen hozzáférhess, a kész étlapot pedig nyomtatható formátumban el is menthesd.

A Canva felületén több ezer, előre megtervezett sablon közül válogathatsz, melyeket részleteiben személyre szabhatsz, így elég egy minimális szépérzék ahhoz, hogy olyan étlapot tervezz, amit a vendégek is imádni fognak.

Sőt, ha szeretnéd, teljesen egyedi sablont is készíthetsz, habár ez némileg időigényesebb feladat.

Ami pedig a legjobb, hogy a kész menüt el is mentheted a fiókodba, ami lehetővé teszi azt, hogy a tervet bármikor módosítsd. így, ha bármi változna az étlapon, elég csak átírnod azt, és nem szükséges az egész tervet újból elkészítened!

Adobe Spark: a tökéletesen profi megjelenésért

Az Adobe Spark egy profi megoldás, melyet bizonyos korlátok közt ingyenesen is használhatsz, de egy 10 dolláros előfizetésért cserébe minden funkciójához korlátlanul hozzáférhetsz és az Adobe vízjelet is eltüntetheted alkotásaidról.

Vendegeim_hu_blogcikk_etlap
Az Adobe alapvető programjaival korrekt kis étlap készíthető

A program grafikusok és illusztrátorok körében is népszerű, azonban mindenféle tervezői előképzettség nélkül is könnyedén használható.

Az Adobe Spark szintén lehetővé teszi a sablonok használatát, a csodálatos tipográfiai elemeknek köszönhetően pedig lehetővé teszi azt, hogy igazán mutatós, egyedi étlapot hozz létre.

Az alkalmazás számítógépről online felületen is elérhető, de akár mobil vagy tablet applikációként is használható.

Sőt, az Adobe Spark használatával akár weboldaladra vagy közösségi felületeidre is könnyedén tervezhetsz olyan grafikákat, melyek rendkívül mutatósak és azonnal képesek felkelteni a látogatók, követők figyelmét!

Visme: Akár a teljes arculat megtervezéséhez

A Visme olyan, sokoldalú ingyenes alkalmazás, melynek segítségével éttermi menüket, szórólapokat, fejléceket vagy épp egyedi logót is tervezhetsz.

Használatával az alapoktól építheted fel teljes arculatodat, az egyszerű használatnak köszönhetően pedig akár teljesen laikusként is könnyen, mégis hatékonyan kezelheted.

A már említett programokhoz hasonlóan sablonokkal és előre elkészített, szerkeszthető tipográfiai elemekkel segíti a munkát, használatával pedig olyan csodás dolgokat készíthetsz, hogy első ránézésre senki sem fogja megmondani azt, hogy az eredmény nem egy gyakorlott tervező műve.

A Visme használata alapvetően ingyenes, azonban a prémium funkciókhoz havi előfizetéssel juthatsz hozzá. Ebben az esetben egyedi felhasználásra, vagy akár több hozzáféréssel ellátott, üzleti megoldásra is megválthatod a hozzáférésed.


Nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy te mit gondolsz a témáról.
Ha más az álláspontod vagy egyetértesz blogcikkünkkel (vagy csak simán leírnád a véleményed),
akkor megköszönnénk, ha az alábbi blokkban te is hozzászólnál!👇

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük