Vendegeim_hu_blogcikk_vendeg

Nincs elég vendég a boltban? Ezekkel a trükkökkel pörgesd fel a lassú estéket

Posted by

A hétköznap esték olyan időszakok, mely a legtöbb bár, de akár az éttermek életében is üresjáratot jelenthetnek.

Kevesebb a vendég, kevesebb a bevétel, sok tulajdonos pedig ilyenkor még arra is gondol, hogy nem érdemes kinyitni.

Néhány egyszerű trükk és kreatív ötlet azonban segíthet abban, hogy felpörgesd a forgalmat és akár a hét közepén is annyi vendéged legyen, mint egy átlagos péntek estén.

És hogy hogyan lehetséges ez? Ebben a cikkben összegyűjtöttük számodra a leghatékonyabb megoldásokat!

Akciók és kihagyhatatlan ajánlatok: a legkézenfekvőbb trükk, ami bármikor beválik

Egy ital kettő áráért? Vagy ajándék köret a vacsora mellé? Ezek az apróságok olyan dolgok, melyek nem kerülnek sokban, mégis a legtöbb vendék képtelen ellenállni nekik.

Éppen ezért egy esti happy hour italakció vagy egy csúcsidőn túli vacsorakedvezmény olyan dolog lehet, mely képes rengeteg vendéget becsalogatni.

Vendegeim_hu_blogcikk_vendeg
Hogyha a vendégeket csoportosan tudod becsábítani, akkor nyert ügyed lehet

Ezeket az akciókat érdemes rendszeressé tenned és közösségi média felületeiden népszerűsítened. Ilyen módon biztos lehetsz abban, hogy egy hétköznap este sem lesz üresjárat, és rengeteg törzsvendéget szerezhetsz.

Több legyet egyetlen csapásra: járj a csoportok kedvében

Ha egy étterem vagy bár nagyobb csoportok fogadására is alkalmas, az kiváló lehetőség lehet az üresjáratok kiiktatására.

Egyre népszerűbbek ugyanis a hétköznapi, céges csapatépítő programok, amelyek keretében akár tizenöt-húsz fős csoportok is ellátogatnak egy helyre. Érdemes kihasználnod ezt a lehetőséget, melyre többféleképp is felkészülhetsz.

Először is fontos, hogy a nagyobb csoportok előre foglalhassanak asztalt vendéglődben vagy bárodban, hiszen a csapatépítőket a legtöbb cég általában egy vagy két héttel előre tervezi. Fontos tovább, hogy olyan étel- és/vagy italakciókat is biztosíts a csoportos foglalók számára, mely miatt igazán megéri eltölteniük egy estét náluk.

Abban az esetben pedig, ha szeretnél egy igazán hangulatos, csoportcentrikus helyet üzemeltetni, érdemes különböző programokat is szervezned.

Ez lehet például egy csütörtök esténként megrendezett kvízpárbaj vagy épp egy olyan, tematikus est, mely az italokat és a hangulatot biztosító zenét tekintve is egy bizonyos tematika köré épül.

Fordítsd előnyödre az ünnepeket. És ne csak a karácsonyt vagy a szilvesztert!

Rengetegen vannak, akik szeretnének kimozdulni a különböző ünnepek idején, ezért érdemes ezekben az időszakokban felkészülni a nagyobb forgalomra.

Ez szinte minden egyes étterem és bár számára evidens. A legtöbben azonban megfeledkeznek arról, hogy nemcsak a leginkább evidens alkalmak lehetnek különlegesek. Szinte bármelyik napból lehet valódi ünnepnapot kreálni!

Érdemes lehet akcióidat és programjaidat például a különböző világnapokhoz igazítani.

Egy olasz étterem számára tökéletes megoldás lehet egy hangulatos estét csapni február kilencedikén, a pizza világnapján, míg egy kutyabarát bár rengeteg vendéget csábíthat a kutyák világnapján egy különleges, kifejezetten kutyatulajdonosok számára szóló ajánlattal.

Ezek természetesen csak ötletek, de gyakorlatilag bármelyik étterem, bár vagy kocsma megtalálhatja a számára leginkább ideális világnapot vagy ünnepet.

Akár hetente vagy kéthetente is rendezhet olyan tematikus esteket, melyek akár egy kedd vagy csütörtök estén is képesek rengeteg szórakozásra, vagy csupán ételekre és különleges italokra vágyó vendéget vonzani.


Nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy te mit gondolsz a témáról.
Ha más az álláspontod vagy egyetértesz blogcikkünkkel (vagy csak simán leírnád a véleményed),
akkor megköszönnénk, ha az alábbi blokkban te is hozzászólnál!👇

One comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük