Vendegeim_hu_blogcikk_instagram

3 tipp a tökéletes Instagram ételfotók készítéséhez

Posted by

Az Instagram az elmúlt években az éttermi marketing egyik legfontosabb platformjává vált.

Nem véletlenül, hiszen a fotók és rövid videók olyan formátumot jelentenek, melyek a leghatékonyabban képesek megfogni az éhes érdeklődőket.

Abban az esetben persze, ha az ételfotóink valóban étvágygerjesztőek.

Sokan úgy gondolják, hogy egy gusztusos ételfotóhoz profi fotósra lesz szükség, azonban az okos eszközök korában már elég lehet egy telefon is ahhoz, hogy a szemet és az ízlelőbimbókat egyaránt elvarázsoló vizuális tartalmat készítsünk.

Éppen ezért most hoztunk három tippet, melyek alkalmazása segít abban, hogy egy egyszerűbb mobil segítségével is tökéletes ételfotókat készíthess, melyeket Instagram követőid egyszerűen imádni fognak!

A természetes fény ereje

Amire a tökéletes fotókhoz mindenképp szükséged lesz, az nem más, mint a megfelelő világítás. Némi jól eltalált fény már önmagában is elég lehet ahhoz, hogy látványos és izgalmas képeket készíthess.

Amennyire lehet, koncentrálj a természetes fényre, hiszen ez segít abban, hogy megmutassa a fotózott étel legjobb oldalát. Kiemeli a színeket és látványossá, élettelivé teszi a fotót.

A vaku használatát érdemes kerülni, hiszen túlzottan hideg, művies megjelenést ad a képnek. Az okostelefon vakujával fotózott ételek sokkal inkább hasonlítanak egy tál műanyag díszletre, mint természetes, meleg fényben fotózott, ínycsiklandozó fogásokra.

A professzionális ételfotósok gyakran persze használnak mesterséges fényt, ám ezt úgy teszik, hogy a lehető legreálisabban próbálják meg utánozni a naturális fény látszatát, ehhez pedig általában speciális derítőket és meleg, természetes hatású fényt használnak.

Az elrendezés varázsa

Természetesen a megfelelő megvilágítás önmagában még nem minden. Ha szeretnéd, hogy ételfotóid kívánatosak legyenek, oda kell figyelned a megfelelő beállításokra is.

Az ételfotót érdemes önmagában úgy kezelni, mint egy műalkotást, hiszen a célja az, hogy megmutasd vele, mennyire kívánatosak a menüdön szereplő fogások.

Vendegeim_hu_blogcikk_instagram
Nagyon lényeges, hogy milyen szögből fotózzuk ételeinket.

Egy jó kompozíció már alapvetően képes felkelteni a követők figyelmét és meghozni a kedvüket egy finom ebédhez, éppen ezért a világítás mellett a megfelelő háttérre és az ételek esztétikus elrendezésére is oda kell figyelned.

Egy szép, egyszínű háttér már önmagában is csodákra képes, de nyugodtan szabadjára engedheted a kreativitásod.

A lényeg, hogy mindig ügyelj az összhangra és próbálj olyan kompozíciót teremteni, mely egyrészt természetesnek, másrészt pedig étvágygerjesztőnek hat.

A tökéletes szög bármit képes széppé varázsolni az Instagramon

Sajnos az utolsó pont az, amin rengetegen elcsúsznak, hiszen a legjobban elrendezett és legszebben megvilágított kompozíciót is lehet előnytelen szögből fotózni. Ha viszont eltaláljuk a számunkra és az étel számára is megfelelő helyezést, akkor az Instagram-ra feltöltött képeket még filterezhetjük is egy kicsit.

Fontos tudnod, hogy a megfelelő szög minden étel esetében más lehet, hiszen mindegyik fogásnak megvan a maga erőssége. És persze az is fontos, hogy milyen hatást szeretnél elérni egy adott fotóval.

Egy alulról fotózott hamburger képes azt a látszatot kelteni, mintha egy hatalmas, étvágygerjesztő torony lenne, más szögből fotózva azonban lehet, hogy kevésbé érdekes, pláne az Instagramon.

Ezzel szemben egy pizzát sokkal érdemesebb felülről fényképezned annak érdekében, hogy jól látható legyen a feltét és a végeredmény egy igazán étvágygerjesztő, látványos ételfotó legyen.

Végeredményben pedig ne feledd, hogy mind a megfelelő világításra, mind a tökéletes kompozícióra és a legjobb szög megtalálására érdemes időt szánnod, hiszen egy kép többet mond ezer szónál.

Éttermed népszerűsítése szempontjából éppen ezért az egyik leghatékonyabb fegyver lehet az Instagram,a melyet képes lehetsz bevetni a visszatérő vendégekért folytatott harc során.


Nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy te mit gondolsz a témáról.
Ha más az álláspontod vagy egyetértesz blogcikkünkkel (vagy csak simán leírnád a véleményed),
akkor megköszönnénk, ha az alábbi blokkban te is hozzászólnál!👇

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük