Vendegeim_hu_blogcikk_sorkorcsolya

Olcsó és finom sörkorcsolya? Avagy így csábíthatod be a kocsmádba a vendégeket

Posted by

Mióta világ a világ, a kocsmák rengeteg vendéget vonzanak. Egy pohár sör jól esik a nyári melegben, télen pedig nincs jobb egy csésze forralt bornál. A szomjas vendég azonban sokszor éhes is és szívesen harapna valamit a kedvenc itala mellé. Erre pedig tökéletes megoldás lesz számodra a néha igen könnyen elkészíthető sörkorcsolya.

Habár a kocsma nem étterem, akadnak olyan egyszerűen és ráadásul olcsón elkészíthető fogások, melyek kiválóan illenek egy korsó sörhöz és rengeteg vendéget csábíthatnak fogyasztásra.

Éppen ezért most mutatunk néhány tippet azzal kapcsolatban, hogyan tehetsz az ital mellé a lehető leggazdaságosabb módon valami finom és olcsó sörkorcsolyát is az asztalra!

Étel a kocsmákban? Egyáltalán nem újdonság!

A kocsmák története meglehetősen régre, nagyjából a Római Birodalomig nyúlik vissza. Ezek a helyek azonban nem csak egyszerű italméréssel foglalkoztak, sokkal inkább fogadóként működtek, ahol a fáradt utazók akár szállást és ételt is kaphattak.

De a kocsma és a gasztronómia találkozására rengeteg, közelebbi példát is találhatunk a történelemből. Az amerikai szesztilalom idején a kocsmák például kifejezetten a gyors és egyszerű ételekkel csábították a vendégeket.

Az első „gasztro-pubok” pedig, ahol tudatosan a kiváló italok és a finom ételek összhangjára törekedtek, az Egyesült Királyságokban jelentek meg és a kilencvenes években váltak igazán elterjedté.

Egy ideje pedig már hazánkban sem számít újdonságnak az, ha egy-egy korsó aranyló sör mellé valami finom ételt is felszolgálnak az adott helyen.

Vendegeim_hu_blogcikk_sorkorcsolya
Törekedjünk, hogy sokkal izgalmasabb sörkorcsolyát adjunk, mint az átlagos ételek.

Ez a megoldás ugyanis rengeteg vendég számára lehet csábító, sokan azonban mégsem mernek belevágni, tartva a járulékos költségektől. Pedig finom sörkorcsolyát gyorsan, egyszerűen és olcsón is készíthetünk!

Mire van szüksége a vendégnek?

Az első és egyben legfontosabb szempont a menü megtervezése előtt az, hogy tudjuk, vendégeink mit szeretnének fogyasztani, mire van igénye annak a célközönségnek, melyet az általunk üzemeltetett kocsma vagy bár igyekszik kiszolgálni.

Bizonyos helyeken egy egyszerű melegszendvics is csodákra képes, máshol némileg komplexebb dolgokra lehet szükség. A sörkorcsolya sokkal ötletesebb megoldás is lehet, mint hogy csak hagyomány és egyszerű rágcsálnivaló legyen.

Fontos tehát, hogy ismerjük törzsvendégeink igényeit, habitusát és tisztában legyünk azzal, mennyit bír a pénztárcájuk. Mindezek tükrében már jóval könnyebben tudunk nekiállni az italok mellé felszolgált ételkínálat kidolgozásának.

Milyen mennyiségben vásároljunk sörkorcsolyát?

Ha már tudjuk, mivel szeretnénk feldobni a kínálatot, fontos, hogy a mennyiségi igényeket is felmérjük. Lehetséges, hogy egy este csak egy-két vendég az, aki enni is szeretne valamit a bárba betérve, de lehetséges, hogy minden második vendégnek fáj a foga valami finom sörkorcsolyára.

Érdemes az alapanyagokat olyan mennyiségben beszerezni, hogy az igényeket mindig ki tudjuk elégíteni, azonban sose maradjon rajtunk felesleg. Sokkal jobb az, ha egy este az összes sörkorcsolya elfogy, mintha valami rajtunk marad.

Hiszen, ha néhány vendégnek már nem tudunk az ital mellé például szendvicset is készíteni, hamar híre mehet annak, hogy ételeink annyira legendásan finomak, hogy pillanatok alatt elkapkodják őket.

Figyeljünk a megfelelő minőségre is

Fontos, hogy az alapanyagok megvásárlása során ne csak az ár, de minőség is lényeges szempont legyen. Ez persze nem azt jelenti, hogy kizárólag a legdrágább, prémium alapanyagokból készült ételeket szolgálhatjuk fel egy pohár sör mellé.

Érdemes azonban kerülni a silány minőségű, legolcsóbb termékeket, hiszen ezekkel látszólag sokat spórolhatunk, azonban nagy valószínűséggel jóval kisebb lesz a kereslet az általunk felszolgált csemegék iránt.

Mint ahogy rengeteg egyéb dologban tehát, úgy itt is érdemes az arany középút megtalálására fókuszálni és lehetőség szerint a felhozatalt, a minőséget és az árakat is vendégeink igényeihez, elvárásaihoz igazítani.


Nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy te mit gondolsz a témáról.
Ha más az álláspontod vagy egyetértesz blogcikkünkkel (vagy csak simán leírnád a véleményed),
akkor megköszönnénk, ha az alábbi blokkban te is hozzászólnál!👇

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük