Vendegeim_hu_blogcikk_asztalfoglalas

Asztalfoglalás a Facebookon és Instagramon keresztül

Posted by

A közösségi felületek az egyik leghatékonyabb módját jelentik annak, hogy elérd az éttermed számára releváns célközönséget és új vendégeket szerezz, vagyis asztalfoglalások sokasága érkezzen tőlük.

Az oldalaidon posztolt, ínycsiklandozó ételfotók sokakat késztethetnek arra, hogy azonnal asztalt akarjanak foglalni hozzád, azonban a lehetőség hiányában a többségük később megfeledkezik erről.

Azt viszont kevesen tudják, hogy az asztalfoglalás akár már a Facebook vagy Instagram profilon keresztül is lehetséges. És hogy hogyan? Most megmutatjuk neked!

Facebook és Instagram asztalfoglalás: hogyan lehetséges?

A Facebook (és a Facebook tulajdonában lévő Instagram) legnagyobb erénye, hogy fejlesztők folyamatosan azon dolgoznak, hogy sokoldalúbbá tegyék a platformokat.

Vendegeim_hu_blogcikk_asztalfoglalas
Adjuk meg a vendégeknek, hogy a létező legegyszerűbb módokon foglalhassanak éttermünkbe

Ezt kiválóan mutatják például a Facebook üzleti profilon létrehozható CTA gombok, amelyekkel különböző cselekvésekre hívhatod fel a látogatóid, követőid figyelmét.

Egy CTA (Call To Action) létrehozásával például a látogatók gyorsan és egyszerűen foglalhatnak hozzád időpontot, ami lehetővé teszi azt is, hogy akár az asztalfoglalásokat is egyszerűen és hatékonyan kezelhesd.

A funkciót kevesen ismerik, pedig eléréséhez elég, ha egy saját profillal rendelkezel. A nagyobb hatékonyság érdekében pedig külső naptárkezelő applikációval is összekapcsolhatod az oldalaid, ami szintén új lehetőségeket nyit meg előtted.

Persze mindegy, melyik lehetőséget választod, mert az „Időpontfoglalás a Facebookon” eszköz mindenképp megkönnyíti az üzleti naptár kezelését és az asztalfoglalások beérkezését.

Hatékonyan növelheted a felhasználói élményt, csökkentheted az adminisztrációs terheket és több potenciális kuncsaftot csábíthatsz be a vendéglődbe, hiszen kevesebb oda-vissza kommunikációval fogadhatod az új és a visszatérő ügyfelek időpontfoglalásait.

Hogyan adható hozzá a Foglalás gomb a profilodhoz?

Az időpontjaidat kezelheted egyenesen a Facebook-oldaladról.

Ennek érdekében csak néhány egyszerű beállítást kell elvégezned, amelyet adminisztrátor, szerkesztő vagy moderátorként is megtehetsz.

A pontos folyamatot és a foglalási beállítások megváltoztatásával kapcsolatos dolgokat a Facebook oldalán részletesen olvashatod.

Az eszközhöz ebben az esetben az olyan, alapvető funkciók lesznek elérhetők, mint a szolgáltatások testreszabása, az elérhetőség beállítása, a letisztult naptár-nézet használata, az összekapcsolhatóság a saját Google-naptáraddal, valamint a hatékony ügyfélkommunikáció.

Lehetőséged van azonban arra is, hogy külső szolgáltató által kínált lehetőséget a facebookos és az instagramos időpontok foglalásához és kezeléséhez.

Ebben az esetben a lehetőségek tárháza bővíthető, például más webhelyre történő hivatkozással is.

A Facebook által támogatott szolgáltató például az Appointy, a Genbook vagy épp a Shore.com, de a Facebook odalán részletes listát is találhatsz az adott alkalmazásokról.

Ha szeretnéd kapcsolni valamelyik időpontfoglaló szolgáltatást a Facebookkal, nincs más dolgod, mint bejelentkezni a fiókodba az adott szolgáltatás webhelyén. A konkrét összekapcsolási instrukciókat az szolgáltató webhelyén fogod megtalálni.


Nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy te mit gondolsz a témáról.
Ha más az álláspontod vagy egyetértesz blogcikkünkkel (vagy csak simán leírnád a véleményed),
akkor megköszönnénk, ha az alábbi blokkban te is hozzászólnál!👇

One comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük