Eljött végre az az időszak, melyre a legtöbb vendéglátó várt. Itt az ideje az újranyitásnak.
A fokozatos nyitásnak köszönhetően az éttermek végre nem csak a kiszállításra koncentrálhatnak és a vendégek újból kiülhetnek a teraszra elfogyasztani ebédjüket vagy vacsorájukat.
Sokan azonban egyelőre óvatosak és a koronavírus veszélyétől tartva nehezen merészkednek ki otthonukból.
Éppen ezért ebben a bejegyzésben hoztunk néhány tippet, melyek segítségedre lehetnek abban, hogy megmutasd, hozzád nem csak érdemes, de biztonságos is beülni egy jóízű falatozásra.
Gondoskodj a folyamatos fertőtlenítésről az újranyitás után is
Járvány idején a legfontosabb dolog a felkészültség. Éppen ezért lényeges, hogy mind a teraszt, mind a vendéglő belső tereit folyamatosa fertőtlenítsd és figyelj a tisztaságra.
Fontos továbbá, hogy a személyzet is odafigyeljen arra, hogy a lehető leghigiénikusabb és legveszélytelenebb módon dolgozzon.
Figyelmeztess mindenkit a rendszeres kézmosás jelentőségére és ha kell, helyezz ki a mosdókban a helyes kézmosási metódust bemutató plakátokat is.
Ha az emberek látják azt, hogy mindent megteszel a biztonságuk érdekében, sokkal nagyobb eséllyel választanak téged, mintha úgy érzik, elhanyagolod a rendszeres fertőtlenítés feladatát.
Fektess nagy hangsúlyt a biztonsági előírások betartására
Mivel a vírus még velünk van és egyelőre úgy tűnik, sokáig velünk is lesz, így fontos, hogy mindig odafigyelj arra, hogy vendéglőd a biztonsági előírások szempontjából feddhetetlen legyen.
A személyzet mindig viseljen maszkot, a vendégek mindig üljenek egymástól legalább 1,5 méter távolságra és természetesen mindig legyen kéznél megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítő.
Ilyen módon egyrészt elkerülheted azt, hogy egy esetleges ellenőrzés során büntetést kapj, másrészt pedig a vendégek is jobban megbíznak majd benned és szívesebben ülnek be hozzád ebédelni, mint egy olyan helyre, ahol kevésbé szigorúan veszik a biztonsági előírásokat.
Ne feledkezz meg a kommunikációról
Ha betartod a szabályokat és dolgozóidat, valamint vendégeidet is erre ösztönzöd, az alapvetően kiváló dolog.
Azonban nem szabad megfeledkezned arról sem, hogy meg kell mutatnod az embereknek, miért érdemes hozzád beülniük ebédelni vagy vacsorázni.
Használd ki azokat a csatornákat melyek rendelkezésedre állnak, és mutasd meg a vendégeidnek weboldaladon, Facebook profilodon vagy Instagram oldaladon is azt, mennyire biztonságos a vendéglőd.
Néhány látványos fotó a napi fertőtlenítésről vagy pár oktató jellegű poszt a biztonságos közösségi étkezésről segít felturbózni az elérésed és abban is hasznodra válik, hogy elnyerd a teraszokra vágyódó, éhes vendégek bizalmát.
Digitális foglalás
Egyelőre úgy tűnik, hogy jó ideig még csak az éttermek teraszai nyithatnak, a belső terekre a lazítás ugyanis nem vonatkozik.
Ez és a távolságtartás nagy valószínűséggel azt eredményezi majd, hogy sokan nem tudnak egyszerűen csak egy hirtelen ötlettől vezérelve beülni kedvenc helyükre ebédelni és az újranyitás után még lesz egy-két kellemetlen pillanat a felszolgálás során is.
Éppen ezért jó megoldás lehet, ha honlapodon biztosítod vendégeid számára az online asztalfoglalás lehetőségét. De ha erre nincs lehetőséged, akár a telefonos megoldás is sokat segíthet az újranyitás alatt.
A foglalás lehetősége minimalizálja a túlzsúfoltság lehetőségét, ezáltal a vendégek nagyobb biztonságban ebédelhetnek vagy vacsorázhatnak nálad és a személyzet is nyugodtabban végezheti a munkáját ebben a nehéz, de remélhetőleg hamarosan múló időszakban is.
Nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy te mit gondolsz a témáról.
Ha más az álláspontod vagy egyetértesz blogcikkünkkel (vagy csak simán leírnád a véleményed),
akkor megköszönnénk, ha az alábbi blokkban te is hozzászólnál!👇