Vendegeim_hu_blogcikk_trendek

Trendek, melyek az idei évben letarolhatják az étlapokat

Posted by

A táplálkozással kapcsolatos trendek évről évre változnak. Akadnak azonban olyanok, melyekre érdemes odafigyelni, ugyanis az elmúlt időszakban hatalmas népszerűségre tettek szert.

Ilyen például a vegán táplálkozás, vagy az egészséges, immunerősítő alapanyagokból építkező konyha.

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk az olyan étkezési trendeket, amelyek jóval többek lehetnek egy múló hóbortnál, és rengeteg olyan ötletet meríthetsz belőlük, amelyek segítenek abban, hogy felfrissítsd saját vendéglőd étlapját.

Növényi alapú táplálkozás: múló trend, vagy velünk marad?

Az elmúlt másfél-két évben egyre nagyobb népszerűségre tett szert a növényi alapú táplálkozás. Egyre többen vállalják fel a vegán életmódot, és egyre több húspótló, állati eredetű alapanyagot nem tartalmazó élelmiszerrel találkozhatunk a boltok polcain.

Nem csoda tehát, hogy az éttermek többsége is egyre nyitottabb a vegánok, vagy legalább a vegetáriánusok felé.

Egyre szélesedő piacról van ugyanis szó, és egy vegán-barát étterem rengeteg új, lelkes vendéget vonz, hiszen korábban nagyon nehéz volt ilyen helyet találni.

A növényi alapú ételeket mindenképp érdemes tehát felvenned az étlapra, és arra is odafigyelni, hogy ezek a fogások teljesen vegán módon készüljenek.

A veganizmus ugyanis úgy tűnik, jóval több, mint múló trend. Egy olyan világban, ahol egyre fontosabb a környezettudatos táplálkozás, nagy valószínűséggel velünk marad, és egyáltalán nem hóbortos és földtől elrugaszkodott ötlet legalább részben erre alapozni egy vendéglő sikerét.

Egészséges ételek az erős immunrendszerért

A koronavírus-járvány kirobbanása megmutatta azt, mennyire fontos, hogy immunrendszerünk erős legyen és szervezetünk megfelelően tudjon védekezni a betegségek ellen.

Ennek egyik legfontosabb alapkövét az egészséges táplálkozási trendek jelenti, így nem csoda, hogy egyre több étterem koncentrál a vitaminnal teli, friss és megbízható forrásból származó alapanyagok használatára.

A prebiotikumok, a gyümölcsök, a kistermelőktől származó zöldségek és az ökogazdaságokból származó hús egytől egyig olyan alapanyagok, amelyek az egészségtudatos fogyasztó számára fontosak.

Vendegeim_hu_blogcikk_trendek
Egyre többen figyelnek az egészséges táplálkozási trendekre

És egyre többen hajlandóak ezért akár mélyebben a pénztárcájukba nyúlni, mint korábban. Így ezek a trendek is egyre erősebben befolyásolhatják egy étterem vagy kifőzde étlapját.

De jó irány lehet az olyan alapanyagok egészségesebb alternatívával történő helyettesítése is, mint a cukor vagy a fehérliszt, hiszen az emberek az egészségük mellett az alakjukra is szeretnek vigyázni, és a diétás, fitt-nesz ételeket kínáló helyek is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek napjainkban.

A kényelmi ételek továbbra is trendek lesznek

A tavalyi és tavalyelőtti évben hatalmas fellendülés mutatkozott az úgynevezett kényelmi ételek piacán.

Ez szintén olyan dolog, amit a Covid-19 járványnak köszönhetünk, hiszen rengetegen rendeltek azzal a céllal ételt otthonra, hogy gyorsan, mégis finomat egyenek.

Nem meglepő tehát, hogy az olyan kényelmi ételek, mint az igazán jó olasz pizza, vagy épp a kézműves hamburgerek egyre több étlapot hódítanak meg, hiszen az emberek rájöttek arra, hogy attól függetlenül, hogy valami gyorsan elkészül, még minőségi is lehet.

Minden az alapanyagokon múlik ugyanis, valamint azon, hogy mennyire szívvel-lélekkel (és milyen tudással) készítik azt el a szakácsok.

Alapvetően elmondható tehát, hogy a kényelmi ételek térnyerésére építeni hosszú távon is kifizetődő lehet, abban az esetben, ha a gyorsaság nem megy a tökéletes minőség rovására. Így ezekre a trendekre nagyon érdemes figyelni 2022-ben.


Nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy te mit gondolsz a témáról.
Ha más az álláspontod vagy egyetértesz blogcikkünkkel (vagy csak simán leírnád a véleményed),
akkor megköszönnénk, ha az alábbi blokkban te is hozzászólnál!👇

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük