Vendegeim_hu_blogcikk_asztalfoglalas

Így pörgesd fel a csoportos asztalfoglalások számát

Posted by

A csoportok fogadása tökéletes lehetőséget jelent egy bár vagy étterem számára annak érdekében, hogy vendégkörét építse.

A céges csapatépítőkre, családi összejövetelekre és egyéb rendezvényekre biztosított asztalfoglalás egyrészt garantálja azt, hogy a hely mindig tele legyen.

Másrészt pedig segít abban, hogy emberekből is visszatérő vendég válhasson, akik egyébként egyedül nem tértek volna be egy italra vagy egy ebédre.

Éppen ezért hoztunk neked néhány tanácsot, amelyek segítenek abban, hogy felpörgesd a csoportos asztalfoglalások számát, ezáltal pedig sose kelljen üresjárattal szembesülnöd!

Tedd egyszerűvé az asztalfoglalás lehetőségét

Minél egyszerűbben és hatékonyabban foglalhat valaki asztalt nálad, annál nagyobb lesz a lehetőség utáni érdeklődés.

Abban az esetben azonban, ha egy negyedórás procedúrába kerül elintézni egy péntek esti csoportos foglalást, felejtsd el, hogy bárki hozzád viszi a csapatát, a családot vagy a baráti társaságát vacsorázni.

A lehető legjobb megoldás az, hogy ha telefonon és interneten is megadod a lehetőséget, hogy a potenciális vendégek gyors és egyszerű módon éttermedben vagy bárodban asztalt.

Ilyen módon bárki gyorsan és egyszerűen foglalhat hozzád asztalt, és a türelmetlenek is téged fognak választani a konkurencia helyett.

Figyelj a megfelelő szervezésre az asztalfoglalás során

Fontos, hogy a foglalásokat ne csak felvenni, de kezelni is tudni kell.

Éppen ezért érdemes egy olyan, átlátható rendszert használnod, melyben mind a telefonos, mind az online érkező rezervációkat hatékonyan tudod gyűjteni.

Erre akár egy Excel tábla is jó lehet, azonban, ha igazán professzionális szeretnél lenni, már rengeteg online projektmenedzsment applikációt is használhatsz a feladatra.

Fontos, hogy a csoportos foglalásokat csak olyan napokra tedd elérhetővé, amikor a nagyobb csoportok jelenléte nem szorítja ki az asztalfoglalás nélkül érkező vendégeket, és nem kell az egész éttermet vagy bárt zártkörűvé tenned.

Az olyan, forgalmas estéken, mint a péntek vagy a szombat például érdemes csak a helyek egy részét foglalhatóvá tenned, ezáltal azoknak is lehetőségük lesz beülni, akik nem csoportosan, előre lebonyolított foglalással érkeznek.

Készülj különleges ajánlatokkal

A nagyobb csoportok számára tervezett, különleges ajánlatok és személyre szabott akciók mindig csábítóak, így fontos, hogy ne feledkezz meg ezekről.

Készülj fel mindenre, és kínálj olyan dolgokat, amelyeket a szomszédos étterem, vagy az utca túloldalán lévő bár egész biztos nem kínál vendégeinek.

Vendegeim_hu_blogcikk_asztalfoglalas
Tégy elérhetővé olyan szolgáltatásokat, amik a környékbeli helyeken nem érhető el

Ez lehet a nagy csoportoknak szánt menüopcióktól kezdve az italkedvezményeken át bármiféle extra.

Akár olyan különleges dolog is, mint a különböző, csoportos tevékenységekre, játékokra való lehetőség, de épp egy olyan, alapvető szolgáltatás is, mint az ingyenes, gyors Wi-Fi használat lehetősége. Amit viszont erősen javaslunk, hogy ezekre az eseményekre az asztalfoglalást már jó előre vedd fel.

De akár ingyenes rendezvényszervezési szolgáltatásokkal is készülhetsz, segítve ezzel vendégeidnek a születésnapi zsúrok, családi összejövetelek, céges bulik lebonyolításában.

Tedd lehetővé a zártkörű rendezvényeket

Akadnak olyan alkalmak, amikor egy csoport szeretné, ha az adott bárban vagy étteremben senki más nem tartózkodna rajtuk kívül.

Érdemes lehet elgondolkodnod azon, hogy lehetővé tedd a zártkörű foglalások lehetőségét, persze csak abban az esetben, ha ez számodra anyagilag valóban kifizetődő.

Abban az esetben, ha azt szeretnéd, hogy a kecske is jóllakjon, de a káposzta is megmaradjon, kialakíthatsz egy olyan, különálló részt, melyben a zártkörű rendezvények akkor is megtarthatók, ha szeretnéd a véletlenül érkező vendégeket is kiszolgálni.


Nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy te mit gondolsz a témáról.
Ha más az álláspontod vagy egyetértesz blogcikkünkkel (vagy csak simán leírnád a véleményed),
akkor megköszönnénk, ha az alábbi blokkban te is hozzászólnál!👇

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük