Vendegeim_hu_blogcikk_weboldal

Szüksége van-e 2021-ben egy étteremnek saját weboldalra?

Posted by

Az elmúlt időszakban az étteremtulajdonosok számára az egyik legfontosabb témakörré az online jelenlét kérdése vált. Ezen belül pedig a saját weboldal kérdése vízválasztó is lehet. Szinte nem is találni már olyan vendéglőt, akik ne lennének jelen a közösségi oldalakon vagy ne lehetne tőlük online megrendelni az ebédet valamelyik népszerű applikáción keresztül.

Jogosan merülhet fel tehát sokakban a kérdés, hogy ennyi szuper lehetőség mellett szükséges-e még 2021-ben saját weboldal létrehozásával és fenntartásával bajlódnia egy étteremtulajdonosnak.

Releváns-e még online marketing szempontjából egy egyedi honlap és hogyan érdemes azt üzemeltetni úgy, hogy ne csak egy egyszerű, online névjegykártya legyen a virtuális térben? Most ezt is megmutatjuk!

Valóban szükséges a saját, üzleti honlap?

Manapság olyan világot élünk, amikor szinte kivétel nélkül mindenki online. Az emberek már nem csak asztali számítógépeikkel és laptopjaikkal, de tabletekkel és okostelefonokkal is kapcsolódnak a netre, és a legtöbb fontos ügyet virtuális felületeken intézik.

Többek közt az ételrendelést is.

És habár jelenleg az ilyen jellegű igényekre fókuszálóm applikációk virágkorát éljük, ez továbbra sem jelenti azt, hogy egy vendéglőnek ne lenne szüksége saját honlapra. Hogy miért?

Az igazán kíváncsi felhasználók és a tudatos fogyasztók ezeken a lehetőségeken kívül is szeretnek tájékozódni. Rendelés előtt éppen ezért gyakran csekkolják azt, az általuk választott étterem milyen értékelésekkel rendelkezik, vagy épp milyen minőségű honlappal várja a virtuális vendégeket.

Ha pedig éttermünk vagy kávézónk egyáltalán nem rendelkezik weboldallal vagy épp a látogatókat egy nagyon gyenge minőségű webes felület fogadja, sajnos pillanatok alatt dönthetnek úgy, hogy ma este mégis másnál fognak ebédelni vagy vacsorázni.

A saját honlap tehát az online marketing szempontjából kimagaslóan értékes eszköz. Olyan, mint egy virtuális névjegy, melyet, ha megfelelően építünk fel, kiválóan képes tükrözni elhivatottságunkat és szakértelmünket. Ez pedig rengeteg lehetőséget rejt magában, és rengeteg új ügyfelet képes bevonzani.

De milyen egy jó éttermi weboldal?

Ha egy látogató a weboldaladra téved, elsősorban nem a tartalom, hanem a megjelenés alapján fog ítélni. Ha jó design fogadja, akkor több időt fog az adott honlapon tölteni, és nagy eséllyel lesz belőle aktív egyszerű nézelődőből aktív ügyfél.

Vendegeim_hu_blogcikk_weboldal
A sikeres online jelenlét egyik alapköve, a saját weboldal

Egy étterem vagy egy kávézó esetében a megjelenés pedig különösen fontos, hiszen a gyenge design olyan, mint a rossz cégér. Ha már weboldalad is hanyagságot sugall, biztos lehetsz benne, hogy szinte senki nem fog jó étvággyal rendelni az étlapodról, legyen az bármilyen profin is összeállítva.

Éppen ezért érdemes kihasználnod a minőségi ételfotókban rejlő lehetőségeket, és a menü mellett a honlapodon megjelenő tartalmakat is egyedi, magas színvonalú képekkel illusztrálnod.

Fontos továbbá, hogy egy jó vendéglátós weboldal több, mint egy felület, ami a heti menü virtuális megjelenítésére szolgál. Segítségével betekintést nyújthatsz vállalkozásod mindennapjaiba, megmutathatod, ételeid milyen alapanyagokból és milyen körülmények közt készülnek, és azt is, miért fontos számodra a gasztronómia.

Egyszóval az igényes üzleti weboldal nem csak az értékesítés, de a bizalomépítés hasznos eszköze is.

Arról már nem is beszélve, hogy a megfelelő keresőoptimalizálás mellett egy saját honlap rendkívül jó marketingeszköz lehet. Ha betartod a SEO írott és íratlan szabályait, a Google imádni fogja weboldalad.

Az éhes kuncsaftok pedig a konkurencia tengerében is sokkal gyorsabban és egyszerűbben találhatnak rád egy egyszerű kereséssel, mintha csak a jelenleg népszerű közösségi oldalakon és ételrendelős applikációkban lennél jelen.


Nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy te mit gondolsz a témáról.
Ha más az álláspontod vagy egyetértesz blogcikkünkkel (vagy csak simán leírnád a véleményed),
akkor megköszönnénk, ha az alábbi blokkban te is hozzászólnál!👇

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük